Direktlänk till inlägg 27 maj 2011
Den här salladen är perfekt att bjuda på som sommarlunch med tjejerna och servera med ett torrt, mousserande vin från Spanien, Marques de Monistrol!
Sallad
Koka risoni, stek kyckling och halloumi, rosta mandelflarn och låt allt svalna. Skär upp apelsin i bitar. Blanda ihop ingredienserna med hela körsbärstomater och cashewnötter. Lägg upp på ett fint fat och garnera med färska basilikablad och några rostade mandelflarn.
Dressing
Blanda gräddfil med lite majonäs och smaksätt med rivet apelsinskal och pressad apelsin.
Servering
Servera med bröd, knäckebröd och goda ostar, till det mousserande vinet passar ostar som getost och västerbottenost.
Dryck
Marques de Monistrol
Tips
Om man vill servera en tvårätters lunch passar löjromstoast bra till det mousserande vinet! Se inlägg "lätt lyxigt fredagsmys".
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|
Mat och dryck med inspiration från Istanbul