Direktlänk till inlägg 26 maj 2011
Den här sommarsalladen med smak av färska örter är härligast att avnjuta med grillade grönsaker och frukt. Men när det, som idag, regnar går det bra att steka grönsakerna i en vanlig stekpanna eller i en grillpanna. Salladen serveras med en citron- och honungsvinägrett.
Sommarsallad med grillade grönsaker och frukt
Koka fullkorns-couscous med en grönsaksbuljongtärning. Grilla samtidigt färsk sparris, nektarinklyftor och halloumi. Lägg upp salladsblad, sköljda i en salladsslunga för att behålla krispigheten, längs kanten på ett uppläggningsfat och placera couscous i mitten. Lägg därefter på de grillade grönsakerna och strö ut rödlöksringar och coctailtomater runt det grillade. Värm matolja i en kastrull och fritera de färska, nyplockade salviabladen i oljan i några minuter. Toppa salladen med salvian, pressa citron över salladen och dekorera fatet med de urpressade citronhalvorna.
Citron- och honungsvinägrett
Blanda olivolja, citronsaft, rivet citronskal, honung, salt och nymalen svartpeppar, avsluta med att klippa över färsk gräslök.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|
Mat och dryck med inspiration från Istanbul